Beeld & geluid

RADIO 1

youtube

Pers

Artikel in De Stentor van maandag 5 september 2022

Artikel in EW Weekblad van 23 april 2022 (jaargang 78, nummer 16)

Artikel in De Stentor van zaterdag 13 april 2019

Instagram

Recensies

Theaterkrant, 17-11-2018 ‘Henk Overdijk wint alles op Groninger Studenten Cabaret Festival, Luc Verpaalen

“(…) De finale-avond in de uitverkochte Groninger Stadsschouwburg werd geopend door Tijmen Dokter met het programma Mijn strijd. De vierentwintigjarige student Geschiedenis deed dat in een decor van legergroene kisten en jerrycans, met een gefloten versie van het soldatenliedje ‘Lili Marleen’. Daarmee liet hij direct geen enkel misverstand over zijn onderwerp bestaan: hij gaat het hebben over de oorlog. En dan vooral de Tweede Wereldoorlog. Zeker een dappere keus, want welke op de lach beluste student zou daar naar nu op zitten te wachten? Maar wonder boven wonder komt hij ermee weg. Alsof het grote podium zijn natuurlijke habitat is pakt Dokter vanaf het begin de zaal in met zijn oorlogsverhalen.

Zijn programma is bijzonder origineel. Direct in het begin al legt hij de link naar het publiek door te vertellen dat hij zich op een zeker moment realiseerde dat die soldaten even oud waren als hij. Dokter gaat niet voor de grote lach. Het is des te knapper dat hij erin slaagt een half uur de aandacht van de zaal vast te houden. Geen prijs, wel een grote belofte. (…)”

Dagblad van het Noorden, 17-11-2018 ‘Henk Overdijk wint sterke editie van Gronings Studenten Cabaret Festival, Jaques d’Ancona

“(…) En Tijmen Dokter, richting Utrecht? Wat hij uithaalt is knap, overtuigend in zijn opmerkelijke verhaal dat hij ontleent aan de krijgshandelingen gedurende de Tweede Wereldoorlog. Student geschiedenis op oorlogspad. Geweldig en in zekere zin indrukwekkend, al is de grapdichtheid niet hoog. Niettemin is hij een exponent van een van de beste edities van het studentenfestival.”

Juryvoorzitter Paul Haenen en de finalisten van het 32ste GSCF (november 2018)