Boeken

Zoek je een presentator, spreker, panellid of dagvoorzitter? Dan vind ik het leuk met je in contact te komen! Ik werk graag mee aan evenementen, documentaires en programma’s die (bovenal) over de Tweede Wereldoorlog gaan.

Ik hou ervan om serieuze onderwerpen met een lichte toon te brengen – dan komt de inhoud immers goed over. Door mijn opleiding en ervaring als theatermaker sta ik rustig en overtuigend op het podium. M’n studie geschiedenis heeft me een solide inhoudelijke basis gegeven. Ik vind het belangrijk dat een spreker naast deskundig ook oprecht enthousiast is, en het publiek meeneemt in het onderwerp.

De afgelopen jaren heb ik onder meer bijgedragen aan de (her)opening van het provinciehuis van Zuid-Holland, het herdenkingsprogramma ‘Words on War’ over het bombardement op Nijmegen, en de Nacht van de Militaire Muziek. In 2024 presenteerde ik de dodenherdenking op het Nationaal Ereveld Loenen, die live op Omroep Gelderland werd uitgezonden. Als expert of duider was ik te zien en horen in Editie NL, 112 Vandaag, Hart van Nederland en op Radio 1. Tot slot heb ik in mijn tijd bij het Nationaal Militair Museum meerdere video’s en evenementen gepresenteerd, zoals onderstaande documentaire.

Je kunt me het snelst bereiken via contact@tijmendokter.nl of via een berichtje op Instagram of LinkedIn.

‘Words on War’, Nijmegen 2024. Foto: Dennis Vloedmans